Metro
Metro Eten & drinken 16 dec 2015 / 10:23 uur

Column sportfreak Annemerel: Het perfecte leven

Naast het verzorgen van mijn vaste pagina’s in Metro, schrijf ik ook op mijn blog. Op eerste kerstdag viert Annemerel.com haar bronzen verjaardag, 12,5 jaar is ze dan online.

Mijn blog begon ik op veertienjarige leeftijd als een online dagboek waarin ik klaagde over onverwachte SO’s op school en ik schreef over shoppen met vriendinnen. Anno 2015 is mijn blog nog steeds een online dagboek, met net iets meer structuur. De grootste verandering met 2003? Ik kan er inmiddels redelijk van leven. Ik word uitgenodigd voor reizen naar het buitenland en de postbode staat regelmatig met een pakketje voor mijn deur.

„Lekker makkelijk allemaal"

Het klinkt niet alleen als een geweldige baan, het is het ook. En ik kan me heel goed voorstellen dat anderen soms zoiets hebben van ‘ja, lekker makkelijk allemaal.’ Je zult mij nooit horen zeggen dat het leven van een blogger zwaarder is dan van wie dan ook. Maar dat met het hebben van een blog – een eigen bedrijf – ook verantwoordelijkheden mee komen moet niet vergeten worden. Verantwoordelijkheden aan opdrachtgevers, lezers, maar ook jezelf. En als je het goed doet, neem je die verantwoordelijkheden vrij serieus.

Deze week sprak ik Cynthia Schultz van een van Nederlands best gelezen blogs misslipgloss.nl. Haar leven leek perfect toen ze in 2013 voor het eerst een burn-out kreeg. Ze had net haar boek uitgebracht, iedereen wilde met haar samenwerken, maar soms gaat het te goed. Doordat het zo goed gaat en je je werk zo leuk vindt, ga je altijd maar door en zeg je eigenlijk nooit nee. Veel lezers hadden geen begrip voor Cynthia’s situatie, in hun ogen had ze het perfecte leven. En dat leek inderdaad ook wel een beetje zo, maar wat mensen niet beseffen is dat ook een fantastische baan te veel kan worden. Nee zeggen en prioriteiten stellen is met een droombaan misschien nog wel lastiger dan met een baan waar je niet zo enthousiast over bent. Cynthia voorkwam een paar maanden geleden een tweede burn-out en heeft – als ervaringsdeskundige – tips voor iedereen met een dipje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Column sportfreak Annemerel: Het perfecte leven
Sluiten