Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 3 dec 2015 / 16:02 uur

Britse drinkt 20 flessen luchtverfrisser per week

De de 27-jarige Evelyn maakt al drie jaar lang twintig flessen luchtverfrisser per week soldaat. Ze sprayt de verfrissers het liefste direct in haar mond of in een glas met ijsblokjes.

De Britse sales manager doet mee aan het TLC programma My Strange Addiction, waarin ‘lotgenoten’ vertellen over hun gekke, bizarre en soms levensbedreigende verslavingen.

‘Fresh Linen’

Het liefste sprayt Evelyn de geur ‘Fresh Linen’ in haar mond. Dit doet zij in de ochtend, avond en nacht. Op haar werk en thuis heeft ze de spray altijd in de buurt staan. De moeder van twee heeft geprobeerd haar luchtverfrisserhorizon te verbreden, maar Fresh Linen blijft haar favoriete ‘smaak’. „Het geeft een speciaal gevoel als ik het drink, het voelt compleet. Alsof ik gevonden heb waar ik naar opzoek was. Als ik het gedronken heb voel ik me oké en voldaan”, vertelt Evelyn aan Daily Mail.

Maar deze verslaving is alles behalve gezond. De meeste luchtverfrissers zijn op basis van water gemaakt, maar daarnaast zitten er in luchtverfrissers ook chemische en gevaarlijke ingrediënten zoals socium fosfaat en steartrimonium chloride.

„De smaak beviel me wel"

Maar hoe kom je erop, luchtverfrisser (!) vraag je je vast af. Evelyn vertelt aan Daily Mail dat ze per ongeluk met haar verslaving in aanraking kwam. „Ik liep door mijn hal met een glas met ijsblokjes. Ik heb automatische verstuivers aan de muren hangen, en toen kwam er wat van de luchtverfrisser in mijn glas terecht. De smaak beviel me wel!”

Nostalgische geur

Maar het is niet alleen de smaak die de Britse zo goed bevalt. Ook de geur geeft haar warme gevoelens en doet haar denken aan het huis waar ze in is opgegroeid. „De geur doet me denken aan toen ik negen of tien jaar was. Voordat we naar de kerk gingen was mijn moeder aan het schoonmaken en koken tegelijkertijd. Toen mijn moeder overleed begon ik de spray vaker te drinken. Het was een soort van mijn escape.”

Gevaarlijke verslaving

In de real life serie gaat Evelyn op bezoek bij dokter Robert McMahon die haar nadrukkelijk vraagt om te stoppen met haar verslaving en haar wijst op de gevolgen. Zo vertelt de dokter dat de chemische stoffen in de spray kunnen zorgen voor longperforatie en ernstige ademhalingsproblemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse drinkt 20 flessen luchtverfrisser per week
Sluiten