Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Eten & drinken 20 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Alweer bewezen: koffie houdt je gezond

Keer op keer wordt het bewezen: koffie is goed voor je. Amerikaanse wetenschappers hebben tien jaar lang mensen onderzocht en wat bleek: degene die regelmatig koffie drinken hebben minder kans te overlijden aan hartfalen en diabetes, dan mensen die helemaal geen koffie drinken, meldt The Huffington Post.

Koffie en gezond leven

Koffiedrinkers die vier of vijf kopjes per dag drinken hebben de minste kans om dodelijk ziek te worden. Twee of drie kopjes per dag zorgen voor 18 procent minder kans op ziekte. Mensen die koffie drinken bewegen ook meer en letten meer op wat ze eten, blijkt uit het onderzoek.

„Het lijkt erop dat koffie geen kwaad doet. Dus als je het drinkt, ga er lekker mee door," zegt dr. Marc J. Gunter. Helaas is het nog niet bewezen dat koffie zorgt voor een langer leven, maar wat niet is, kan nog komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alweer bewezen: koffie houdt je gezond
Sluiten