Moïra van Sas
Moïra van Sas Eten & drinken 15 dec 2015 / 10:34 uur

4 x de lekkerste ontbijtjes met kokos

Kokos kan altijd. Verwerkt in snacks, in de avondmaaltijd, maar ook bij het ontbijt. Kokoswater, melk of de vaste variant: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij hebben de lekkerste exotische kokosontbijtjes voor je op een rij gezet.

Overnight chia-kokospudding

Chiapudding kun je maken met water of melk, maar voor de liefhebber is kokosmelk ook een heerlijk alternatief. Neem ongeveer 2,5 eetlepel chiazaad, 150 milliliter kokosmelk en roer dit door elkaar. Laat het een nachtje staat en voilà: de volgende ochtend heb je heerlijke pudding. Kleed je ontbijtje aan met fruit, noten of wat je maar lekker vindt.

Warme kokoshavermout

Voor wie liever een warm ontbijtje nuttigt, is havermout een goede optie. Kook je havermout zoals gewoonlijk, maar dan in kokosmelk. Vind je dit te heftig, vermeng de melk dan met water. Laat hem even pruttelen en voeg je favoriete toppings toe. Een theelepel cacao maakt van je ontbijt een heuse traktatie.

Kwark met muesli, fruit en kokos

De basis voor dit ontbijt is yoghurt of kwark, die je opleukt met muesli en jouw lievelingsfruit. Als kers op de taart strooi je er kokosflakes overheen. Dit geeft niet alleen meer smaak, maar heeft ook zo’n lekkere structuur.

Groene smoothie met kokoswater

Wie de dag liever start met een groene smoothie, kan er eentje maken met kokoswater. Het is hydraterend, bevat weinig calorieën en is rijk aan voedingsstoffen. Gebruikt 150 tot 200 milliliter kokoswater als basis en voeg daar een banaan, wat spinazie en eventueel andere ingrediënten aan doe. Mix het in de blender of met de staafmixer en klaar is je powerontbijt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 x de lekkerste ontbijtjes met kokos
Sluiten