Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 3 nov 2015 / 10:45 uur

Snel en lekker: mug pies

Voor zoetekauwen of luie keukenprinsessen is er een nieuwe trend in foodland neergestreken: mug pies. Een taartje uit een doodgewone drinkmok die bereid wordt in een doodsimpele magnetron, simpel dus.
Men neme een mok, de juiste ingrediënten en een magnetron voor een mug pie. Bijna alle mug pies hoeven maar zo’n 1 tot 3 minuten in de magnetron en hebben een kleine hoeveelheid ingrediënten. Je kunt jouw mug pie zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Heerlijk voor vanavond op de bank.

Metro tipt één overheerlijk, makkelijk en bovenal lekker recept van van Pretty Prudent.

Kopje koffiecake

Bereidingstijd: 5 minuten

Hoe maak je het?

Stap 1: Doe één eetlepel boter in je mokStap 2: Laat de boter 10-15 seconden zacht (niet smelten) worden in de magnetron.Stap 3: Roer twee eetlepels suiker (welke soort is aan jou) door de boter heen totdat het goedje er crèmig uitziet.

Stap 4: Voeg een ei toe. Je kunt eventueel één ei gebruiken voor twee mug pies. Je kunt het ei ook weglaten, maar dan wordt de mug pie minder kruimelig.

Stap 5: Roer twee lepels zure room en een paar druppels vanille door het goedje.

Stap 6: Doe 1/4e kop bloem en 1/8e theelepel bakpoeder in de mok.Wil je ook een kruimelige bovenkant?Stap 7: Pak dan een los kommetje en doe er 1 eetlepel boter, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel basterdsuiker en 1 theelepel kaneel in. Meng het goedje met je vingers.

Stap 8: Doe de ingrediënten van stap 8 bij de rest van de mok en leg het goedje bovenop.

Stap 9: Zet de mok één minuut in de magnetron en vul eventueel aan met maximaal 20 seconden.

Inspiratie gekregen? In de onderstaande video zijn vijf verschillende mug pies te zien die binnen één minuut al klaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snel en lekker: mug pies
Sluiten