Zoë Boven
Zoë Boven Eten & drinken 9 nov 2015 / 12:37 uur

Snackbar serveert pepernootkroket

Er wordt deze week een hoop geëxperimenteerd met eten. Nadat de lancering van de Pizza Frikandel Speciaal komt Eetpaleis ’t Vosje in Rosmalen vrijdag met de pepernotenkroket. Een krokante korst en een smeuïge ragout, maar dan met pepernoten en chocolade.

Lees ook: Bolletje kan er niet meer omheen: witte kruidnoten

„We willen een keer iets speciaals doen’’, legt eigenaar Peter Vos uit aan Omroep Brabant. De krokante creatie klinkt misschien gek, maar smaakt prima, verzekert Vos. „Hij is precies hetzelfde gemaakt als een kroket, maar dan met pepernoten en kruiden in plaats van vlees.”

Speculaaskroket

De snackbar experimenteert vaker met gekke kroketten. „Onze klanten verwachten elke keer wat anders bij ons. Zo hadden we ook een tijdje een meelwormkroket op het menu staan.”

Vorig jaar kwam frituurketen Febo tijdens Sinterklaas met een speculaaskroket. Daar waren weinig mensen enthousiast over. Door recensenten van Het Parool werd de kroket bijvoorbeeld genadeloos terug naar Spanje gestuurd. „Het doet denken aan natte ontbijtkoek en verzopen pepernoten op straat tijdens een intocht in de regen’’, schreef de krant.

Peter Vos denkt niet dat dit het geval is bij zijn kroket. „Onze kroket smaakt als vers afgebakken pepernoten. Dat gevoel wordt helemaal versterkt omdat hij warm is.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snackbar serveert pepernootkroket
Sluiten