Alice Boothby
Alice Boothby Eten & drinken 24 nov 2015 / 10:05 uur

Inslaan! Chocolade wordt duurder

Chocoladeliefhebbers opgelet: door nu een voorraadje snoepgoed aan te leggen zou je nog eens flink wat geld kunnen besparen. Volgend jaar wordt het namelijk een stuk duurder.

Chocola is sinds januari dit jaar al ruim 3 procent duurder geworden. Het economisch bureau van ABN AMRO voorziet dat die stijging voorlopig aanhoudt. Het is voor chocolamakers een stuk duurder geworden om cacao in te kopen. De oogst valt tegen als gevolg van ongunstige weersomstandigheden. Hierdoor is er meer vraag naar het product dan aanbod.

Koffie

De bank heeft ook gekeken naar de prijs van koffie. Die is voor consumenten sinds begin dit jaar met ongeveer een procent afgenomen. Het gaat de laatste tijd goed met de koffieoogsten in landen als Brazilië en Colombia. Hierdoor werd koffie weer goedkoper. Juich niet te vroeg, het ziet er wel weer naar uit dat de marktprijs van koffie de komende maanden weer licht aantrekt. Dit heeft te maken met slecht weer en krappere voorraden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inslaan! Chocolade wordt duurder
Sluiten