Moïra van Sas
Moïra van Sas Eten & drinken 11 nov 2015 / 14:30 uur

‘Elke dag puree uit een zakje toch niet zo gezond’

Elke dag een zakje aardappelpureepoeder. Het klinkt als een slecht idee en dat is het ook. Eerder raadde Nestlé aan elke dag een portie Maggi-aardappelpuree uit een zakje te eten. Nu trekt het bedrijf zijn advies in na kritiek van consumentenorganisatie Foodwatch, bevestigde een woordvoerder van Nestlé vandaag.

Op de verpakking staat namelijk de tekst: „Goed om te weten: een zakje MAGGI Aardappelpuree naturel bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelpuree voor 4 volwassenen.” Echter, een pakje pureepoeder wordt niet dagelijks aanbevolen, behalve door Maggi zelf dus.

Dit advies zou dus verdwijnen. Ook de claim dat een pakje van het poeder dezelfde voedingswaarde heeft als een portie verse aardappelen, verdwijnt. „Niemand beveelt aan om dagelijks aardappelpuree te eten, zeker niet uit een pakje”, stelt Foodwatch. In zo’n zakje zitten ongezonde toevoegingen als zout, vet en suikers.

Foodwatch maakt al jaren jacht op voedingsmiddelenfabrikanten die ongezonde producten proberen te verkopen met misleidende marketing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Elke dag puree uit een zakje toch niet zo gezond’
Sluiten