Pim Spoor
Pim Spoor Eten & drinken 18 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Drink koffie! Dan leef je langer

Vroeger dronk men koffie omdat het gewoonte was of men de cafeïne nodig had. Nu is koffie drinken een ware trend en daar mogen we blij mee zijn. Uit een recentelijk onderzoek blijkt namelijk dat koffiedrinkers langer leven.

Het onderzoek duurde bijna 30 jaar, waarbij zo’n 200.000 verpleegkundigen, artsen en andere gezondheidsspecialisten betrokken waren. Uit de resultaten kwam naar voren dat personen die één tot vijf kopjes koffie per dag drinken minder kans lopen te overlijden tijdens het onderzoek. Zelfs wanneer ziektes zoals diabetes zijn meegerekend. In het onderzoek werd ook gekeken naar niet-rokers. Hieruit bleek dat bij het drinken van drie tot vijf kopjes per dag de kans op sterven met 15 procent daalde in vergelijking met mensen die geen koffie drinken.

Naast een algemeen langere leven zijn er meer voordelen aan het drinken van koffie. Drinkers van koffie (zowel met cafeïne als decafé) hebben minder te maken met hersen- en hartziektes, Alzheimer, diabetes en Parkinson.

Koffie kan dus deel uit maken van een gezond dieet. Zo zijn alle hipsters en andere koffiedrinkers ook weer blij en voor de niet-koffiedrinkers is er weer een nieuwe reden om wél koffie te gaan drinken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drink koffie! Dan leef je langer
Sluiten