Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 9 nov 2015 / 12:15 uur

6 x Gezonde smaakmakers voor in de thee

Voor theeleuten is niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een kopje thee. Nu het buiten kouder wordt is het niet alleen belangrijk dat je jezelf warm houdt maar ook gezond. Verbreed je theehorizon met simpele ingrediënten die je kopje thee lekkerder en gezonder maken. Cheers!

Zo zijn er verschillende soorten thee die je stoelgang, humeur, immuunsysteem, energielevel en focus beïnvloeden. En als je het goed doet is je kopje thee niet alleen beregezond, maar smaakt hij ook nog heerlijk. De volgende ingrediënten maken de theeleut nog gelukkiger. Metro Mode somt op:

Gember

https://www.instagram.com/p/9tht5lDN2R/

Gember heeft een kalmerend effect op je spijsvertering. Als je last van je maag hebt kun je wat verse gember toevoegen aan je thee om je maag te kalmeren. Naast dat gember gezond is geeft het ook een fijne kruidige smaak aan je kopje thee.

Verse munt

https://www.instagram.com/p/9yUH2Mzhzy/

Verse munt schudt je wakker en geeft je een fris gevoel. Ook deze thee heeft een kalmerende werking op je buik. Dus heb je krampen of pijn? Ga aan de verse muntthee! Munt heeft een lekkere frisse smaak en is heerlijk in combinatie met een scheutje honing.

Citroen

https://www.instagram.com/p/9l0LUABSZt/

Doe een schijfje citroen in je thee of knijp wat sap uit de citroen in je kopje thee. Citroen zit boordevol vitamine C die je een extra kick geven op de vroege, koude morgen.

Cranberry

Doe een schepje verse cranberries in je thee samen met een schijfje citroen of wat citroensap voor een heerlijk kopje thee. Cranberries barsten van de mineralen en vitamine C. Zo bevat één onsje cranberries al 22 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C. Reken maar uit! Als je blaasontsteking voelt aankomen bieden cranberries een helende werking omdat het de urine zuurder maakt. De rode wondertjes zijn ook nog goed voor je hart en vaten.

Agavesiroop

Ben je dol op suiker in je thee? Dan kun je beter voor een gezonder alternatief gaan om je thee toch lekker zoet te houden: agavesiroop. Deze natuurlijke suiker is zoeter dan normale suiker, dus wees voorzichtig met de dosering.

Kaneel

Voeg een beetje kaneel toe aan groene thee of een kopje met heet water. Het geeft een heerlijk kruidig smaakje aan de thee en het helpt de bloedsdoorstroming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
6 x Gezonde smaakmakers voor in de thee
Sluiten