Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Eten & drinken 10 nov 2015 / 16:00 uur

5 x Apps voor de foodie

Al je recepten op een rij, inspiratie opdoen voor een culinair hoogtepunt of vanaf je locatie de allernieuwste hotspots vinden: het kan met verschillende apps speciaal voor foodies. En dat zijn we stiekem allemaal.

Zo zijn er apps die je op weg helpen bij het kokkerellen, je inspiratie bieden voor een mooie foodfoto of die je de weg wijzen naar het allernieuwste koffietentje op de hoek. Metro somt de leukste apps op foodgebied voor je op.

Tender

Tender is de Tinder onder de foodies. Zo cureert Tender verschillende foto’s van maaltijden met bijbehorende recepten. Net zoals bij Tinder kun je de recepten eindeloos in het groen of in het rood swipen. Ook kun je je zoekresultaten verfijnen: veganistisch, vegetarisch, desserts, drankjes, specifieke ingrediënten enzovoorts.

De app is gratis te downloaden in de iTunes en op Google Play.

Foodspotting

Geen zin om boodschappen te doen? Dan bestel je je maaltijd toch gewoon online? Maar hoe smaakt het dan, hoe ziet het eruit en hoe groot zijn de porties? Met de Foodspotting app kunnen mensen over de hele wereld een adres plus gerechten aanmaken, hun meningen delen en aanbevelingen achterlaten. Op basis daarvan kan jij een keuze maken waar je gaat eten of waar je gaat bestellen.

De app is gratis te downloaden via iTunes, Google Play, Windows-telefoons en voor Blackberry’s.

Vivino Wine Scanner

Heb je een lekkere wijn op het oog, maar heb je geen idee of hij überhaupt lekker is? De Vivino Wine Scanner biedt een helpende hand. Scan het etiket van je wijnfles en krijg reviews, prijzen en vergelijkbare wijnen te zien. Zo hoef jij geen aankoop te doen waar je spijt van krijgt. Maar let wel, smaken verschillen.

De app is gratis te downloaden via iTunes, Google Play en Windows-telefoons.

Kitchenbowl

De app Kitchenbowl is een platform dat mensen samenbrengt die dol zijn op koken. Zo leer je stap voor stap een moeilijke maaltijd op tafel te toveren, deel je recepten met de mensen in de app en deel je je eigengemaakte foto’s en gifjes. Je favoriete recepten sla je op in je eigen collectie met favorieten.

De app is gratis te downloaden via iTunes.

DIY food ideas

Lekker koken is één ding, maar creatief koken valt onder een hele andere categorie. Met de app DIY Food Ideas krijg je een scala aan creatieve ideeën voorgeschoteld om (simpele) gerechten om te toveren tot iets moois. Deze doe het zelfjes zijn leuk (en makkelijk) om thuis uit te proberen.

De app is gratis te downloaden voor Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 x Apps voor de foodie
Sluiten