Constance van Amstel
Constance van Amstel Opinie 16 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Verklaring

Niets is meer verdacht dan (semi)bekende Nederlanders die rond eind mei/begin juni op vakantie zijn. Boek je als acteur, presentator, schrijver of zelfs nieuwslezer in die periode een tripje naar een zonnig oord, dan kan je er donder op zeggen dat jouw naam op een lijstje van in-de-gaten-te-houden-personen van een bepaalde groep televisiekijkers terechtkomt. Namelijk die van de Molloten.

Hints

Molloten zijn de fans van Wie is de Mol. Ze houden zich niet alleen in maanden waarin het programma wordt uitgezonden met het programma bezig, maar zoeken het hele jaar door naar hints en clues om dingen te weten te komen die andere televisiekijkers niet weten. Zoals het land waar de opnames plaatsvinden en natuurlijk de mogelijke kandidaten die meedoen.

Lees ook: Gemist kansje

De lijst met deelnemers krijgt op dit moment steeds een meer vorm doordat een aantal van de fanatiekste molloten als waren ze echte detectives de social media-accounts van de sterren in de gaten houdt. Worden zij gevolgd door het officiële WIDM-account? Dan zijn ze verdacht. Volgen ze dat account ook nog eens terug? Nog verdachter. Zijn ze tussen nu en eind mei plotseling op vakantie gegaan én gestopt met facebooken en/of twitteren? Dan is de kans wel heel groot dan zij op dit moment samen met presentator Art Rooijakkers aan de andere kant van de globe vertoeven.

Op vakantie?

Op dit moment zijn jeugdpresentator Bart Boonstra, Goede Tijden-acteur Ruud Feltkamp, cabaretier Najib Amhali en radio-dj Annemieke Schollaardt de eerste namen op de lijst. Allemaal geheimzinnig op vakantie of gewoon passend in het plaatje van een gemiddelde Mol-kandidaat. Dat kan namelijk ook.

Radio-dj’s zijn ook altijd een graag geziene gast in het AVROTROS-avonturenprogramma. Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Jan Willem Roodbeen deden allen al eens mee, en laat het nou zo zijn dat er op dit moment maar liefst twee dj’s niet te horen zijn wegens ’vakantie’. Wietze de Jager van Q-music en Timur Perlin van 3FM zijn beiden al even niet in de studio geweest. Zijn ze soms met Art op stap? De tijd zal het leren.

Zomerstop

Overigens ken ik dan nog wel een paar verdachten meer. Jeroen Pauw? Matthijs van Nieuwkerk? De meisjes van WNL’s Vandaag de Dag? Opeens begrijp ik waarom die NPO-zomerstop zo vroeg begint…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.