Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Radio & tv 6 okt 2020 / 14:06 uur

Slechte Tijden: GTST ligt stil door coronabesmetting op de set

De opnames van GTST zijn deze week uit voorzorg stilgelegd vanwege een coronabesmetting bij een crewlid.

Dat laat een woordvoerder van producent EndemolShine weten. Volgens haar zijn er geen andere cast- en crewleden van Goede Tijden, Slechte Tijden met klachten.

Collega GTST in quarantaine

„De GTST-protocollen hebben succesvol hun werk gedaan: er is snel en adequaat gehandeld en de betreffende collega is direct in quarantaine gegaan en maakt het goed”, aldus EndemolShine.

De opnames worden op 19 oktober hervat. Ondanks de kleine vertraging in het opnameschema, zal de kijker er niets van merken.

Voor de tweede keer stilgelegd

Begin dit jaar lagen de opnames ook al stil na de uitbraak van de coronacrisis. Met wat aanpassingen op de set konden de makers begin juni weer beginnen. Door een tekort aan afleveringen ging de zomerstop van de soap noodgedwongen wel eerder in. De laatste aflevering was vanwege de coronacrisis al op 28 mei te zien. Dat maakte actrice Caroline de Bruijn, oftewel Janine, bekend op het Instagram-kanaal van de RTL-soap. De laatste aflevering van het seizoen stond eigenlijk eind juni gepland. Ook was ‘Goede Tijden‘ tijdelijk vier keer in plaats van vijf keer in de week te zien.

„Jullie weten het vast allemaal al, maar onze opnames liggen al een paar weken stil. Ook wij moeten ons aan de regels houden”, zei De Bruijn in een videoboodschap. „In de afgelopen weken hebben we met zijn allen heel hard nagedacht of er misschien toch een creatieve oplossing te bedenken is om te kunnen gaan draaien. Maar door de beperkingen die op dit moment gelden en die vast ook nog wel enige tijd van kracht zullen zijn, is dit eigenlijk niet mogelijk.”

Nu ligt het draaien van GTST dus voor de tweede keer stil. De crew zou na deze week herfstvakantie hebben, maar die is wat eerder begonnen.

Lees ook: Andy van der Meijde: strijken met Ihattaren, bed opmaken met Kluivert

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slechte Tijden: GTST ligt stil door coronabesmetting op de set
Sluiten