Metro
Metro Radio & tv 22 okt 2020 / 10:47 uur

Lange Frans noemt z’n uitspraken over aanslag op Rutte ‘ongelukkig’

Het is niet bepaald de beste week voor Lange Frans. De rapper was zondag het mikpunt van Lubach en toen werd ook nog eens zijn YouTube-account verwijderd. Hij kon wel janken, en dat deed-ie dan ook.

En dan was er ook nog die podcast van een tijdje geleden, die vele tongen los maakte. Lange Frans heeft nu voor het eerst gezegd dat zijn uitspraken over het beramen van een aanslag op premier Mark Rutte „ongelukkig” waren.

Niet in de podcast

Het bewuste fragment had nooit zijn podcast mogen halen, zei de rapper vanmorgen in de ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. „Dat is wellicht ongelukkig geweest”, volgens Frans, die eerder zijn woorden niét terug wilde nemen. De podcast zorgde in augustus voor ophef toen Frans openlijk met zijn gast Janet Ossebaard fantaseerde over een aanslag op onder anderen premier Rutte, Geert Wilders en het koningshuis. Ze stelden daarbij hulp nodig te hebben van ‘buitenaf’ en een ietwat warrig verhaal volgde.

Lees ook: ‘Absurde podcasts’

Lange Frans media

Er werd toen volop gereageerd. Veel mensen dachten dat er een draadje loszat bij de rapper en noemden hem zelfs eng, en ook de media sprongen er bovenop. Nu zegt de rapper dat hij het allemaal „zwaar overtrokken” vond. „Dat het geknipt had moeten worden en dat het niet bij heeft gedragen aan de rest van het gesprek dat wil ik wel toegeven. Daar had gewoon een schaar op gemoeten. Maar ik ben hier niet om mijn excuses te maken.”

Lees ook: Lubach is nu dé aartsvijand van alle complotdenkers en dit is zijn reactie

YouTube

Lange Frans kwam ook terug op het bericht van woensdag dat YouTube zijn volledige account, inclusief al zijn muziekvideo’s, heeft verwijderd. Naar eigen zeggen heeft hij geen idee wat hij fout heeft gedaan. Ook Lubach vroeg YouTube de rapper z’n account weer terug te geven. Dat YouTube net zijn kanaal verwijdert na een kritisch item over hem in Zondag met Lubach, noemt Lange Frans „een kosmisch toeval”. YouTube zei woensdag al dat het één losstaat van het ander.

Goed nieuws voor de Lange Frans-fans: op Spotify is de rapper nog wel te beluisteren.

Lees ook: YouTube verwijderde account Lange Frans niet om item Lubach

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lange Frans noemt z’n uitspraken over aanslag op Rutte ‘ongelukkig’
Sluiten