Metro
Metro Radio & tv 29 okt 2020 / 07:21 uur

Giel Beelen nu wel op tijd wakker voor vroege ochtendshow

Maar liefst twee keer in een week tijd heeft Giel Beelen zich verslapen. Wanneer de meeste mensen zich verslapen, missen zij hooguit de trein of krijgen ze op hun kop van hun baas. Maar als je de ochtendshow op NPO Radio 2 moet presenteren weet meteen héél Nederland van je foutje. Gelukkig ging het vanochtend goed: Giel was op tijd wakker om zelf zijn radioshow te presenteren.

De wekkers die Beelen gisteren kocht (een digitale én een analoge) moeten dus goed hun werk hebben gedaan. In de nacht van dinsdag op woensdag had de radio-dj zich verslapen, naar eigen zeggen door een defect aan zijn smartphone.

‘Negatieve zure berichten’

Nadat Giel zijn collega’s, die zijn show noodgedwongen moesten overnemen, een mooie fles wijn gaf om hen daarvoor te bedanken, ging hij in op dat wat er was gebeurd. „Ik was natuurlijk vooral boos op mezelf. En toen ik al die negatieve zure kutten berichten las, bijvoorbeeld dat ik van de zender af moet, ging ik daar wel in zwelgen. Je leest het toch. Maar ik zit hier om fun te hebben,” zei Beelen.

Dat er veel negatieve berichten over Beelen de wereld in geslingerd werden, klopt als een bus. Vooral Twitteraars waren, zoals gewoonlijk, druk bezig met het spuwen van hun gal. Toch waren en ook veel mensen die zich juist zorgen maakten om de radio-dj.

Tijdens de show kon Beelen rekenen op steun van luisteraars, die konden bellen om te reageren. „Giel, ik ben blij dat je er nog bent. We maakten ons zorgen om je en je moet je niks aantrekken van dat gelul. Je bent een kanjer,” zei een luisteraar. Giel bedankte iedereen die hem via verschillende kanalen lieve berichtjes heeft gestuurd.

Tijdstip onderschat

Eerder zei Beelen dat hij het nieuwe tijdstip heeft onderschat en te laat was gaan slapen. De dj gaat er de komende tijd alles aan doen om het beeld te herstellen dat hij het nachtslot dat hij nu heeft niet belangrijk zou vinden.

„Mensen die mij langer kennen weten dat ik door en door radio ben en júist dit tijdstip wil. Ik snap dat de luisteraars boos waren en zich zorgen hebben gemaakt. Ik ga er de komende tijd alles aan doen om dat beeld dat nu ontstaat te ontkrachten.”

Lees ook: Vermiste Celine (15) ongedeerd gevonden: ‘Ouders zijn zielsgelukkig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Giel Beelen nu wel op tijd wakker voor vroege ochtendshow
Sluiten