Ista van Galen
Ista van Galen Radio & tv 28 sep 2020 / 09:58 uur

Gommers op de waterbrommer: Arjen Lubach komt met corona-carnavalshits

Dit jaar geen polonaise in een overvolle kroeg, meezingend met foute carnavalskrakers. Carnaval 2021 gaat er vanwege corona natuurlijk heel anders uitzien. Veel verenigingen hebben al een streep door de evenementen in februari gezet. Maar voor de mensen die toch een beetje carnaval willen vieren kwam Arjen Lubach gisteravond met een oplossing: carnavalshits geheel in coronastijl.

„Carnaval wordt dit jaar anders dan anders, en dus ook de liedjes”, zei Lubach in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen Zondag met Lubach. Hij presenteert daarmee het album ‘Carnaval Infectie Festival’ van OMT Muziekproducties. Bekende nummers hebben een nieuwe draai gekregen die geheel past bij de recente gebeurtenissen.

Gommers op de waterbrommer

Zo zien we Diederik Gommers, Mark Rutte en Ferd Grapperhaus terug in de hits. De tekst van het bekende Toeter Op M’n Waterscooter van de Gebroeders Ko is omgedoopt tot: Ik zit met Diederik Gommers op m’n waterbrommer, waarbij de voorzitter van de Nederlandse Verenging voor Intensive Care in een video op een waterscooter is geplakt.

Ook premier Mark Rutte speelt een rol in het corona-carnavalsalbum. Het refrein van carnavalskraker Bloemmetjesgordijn van Wim Kersten luidt nu: „Weet je waar haast niemand meer voor pleit? Groepsimmuniteit! Groepsimmuniteit!”. Waarbij een fragment is gepakt van Rutte die in maart een tv-toespraak hield over het coronavirus en sprak over groepsimmuniteit.

In het album van Lubach wordt ook nog even gerefereerd naar minister Ferd Grapperhaus, die onlangs veel kritiek kreeg vanwege foto’s waar hij onder meer knuffelend met zijn schoonmoeder te zien was. „Och was ik maar bij moeder thuis gebleven” is veranderd in „Oh was ik maar van moeder afgebleven”.

Het fragment zie je hier:

Griepsymptomen

Nog wat kleine voorbeelden, omdat ze zo leuk zijn: ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ is nu ‘Ik heb de hele nacht griepsymptomen’. De tekst van ‘Van voor naar achter, van links naar rechts’ is hetzelfde gebleven, maar wordt begeleid met beelden van mensen die coronatest ondergaan en dus een watterstaaf in hun neus krijgen.

En de nieuwe tekst van het bekende Mag ik dan bij jou luidt: „Als er een virus komt, en als je dan moet niezen. Mag dat dan in je mouw”.

De hitjes van Lubach werden zondagavond goed ontvangen, zo is te zien via Twitter.


Lubach haakt in op influencers

Lubach haakte zondagavond ook nog even in op de influencers waar afgelopen week veel ophef over was. Zo lieten verschillende influencers onder de hashtag #ikdoenietmeermee weten dat ze zich niet meer aan de coronaregels gaan houden.

Lubach besteedde aandacht aan waarom de influencers nou die hashtag gebruikten. Hij focuste zich op de zanger Tim Douwsma en een huisarts, die beide bij Op1 te gast waren. Lubach merkte op hoe beiden constant zeiden kritische vragen te hebben, maar daar duidelijk geen antwoord op wilden.

Lees ook: Einde kijkcijferkanon in zicht: Arjen Lubach wil op hoogtepunt stoppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gommers op de waterbrommer: Arjen Lubach komt met corona-carnavalshits
Sluiten