Metro
Metro Radio & tv 30 aug 2020 / 08:20 uur

Voor eerst in 19 jaar wint iemand miljoen in BankGiro Miljonairs

Het heeft even geduurd, maar een deelnemer van de tv-quiz BankGiro Miljonairs heeft de hoofdprijs van een miljoen binnengesleept. Dat gebeurde één keer eerder, 19 jaar geleden. Op RTL 4 was gisteravond te zien hoe de 68-jarige Henny uit Lelystad het geldbedrag won.

Slechts een keer eerder wist iemand alle voor de hoofdprijs benodigde vijftien vragen goed te beantwoorden. Dat was in 2001, toen nog 1 miljoen gulden werd gewonnen. Dat betekent dus dat de vrouw uit Lelystad nu, met het bedrag van 1 miljoen euro, het hoogste bedrag ooit in BankGiro Miljonairs heeft gewonnen. Ze won het geld door de slotvraag „Welke letter komt voor in de voornaam van alle leden van ons koninklijk huis?” juist te beantwoorden. Ze kon kiezen tussen de letters x, m, i en l. En ze koos, terecht, de i.

Hulp voor anderen

Zelf heeft ze niet zoveel geld nodig, dus wil ze haar gewonnen bedrag gebruiken om anderen te helpen. „Het geeft wel heel veel rust. Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat vind ik heel fijn. Het is mooi dat ik nu anderen kan helpen. Ik weet precies waar ik die hulp ga bieden, aan mensen die minder geluk hebben dan ik. Dat is toch fantastisch, dat dat nu kan. En wie weet kopen we ook nog wel een vakantiebungalow.”

De finale was al eerder opgenomen, maar toen was ze niet zenuwachtig. „Die spanning komt pas daarna. De eerste nachten na de opname slaap je niet. En hoe dichterbij de uitzending komt, hoe spannender het wordt. Mijn man en ik hebben het gevierd met een etentje. Als alle kinderen van vakantie terug zijn doen we dat met het hele gezin nog een keertje over.”

Bijna een miljoen kijkers

De quiz, in het buitenland bekend als Who Wants To Be A Millionaire, is sinds 1999 op de Nederlandse televisie. Robert ten Brink presenteerde bijna alle seizoenen, eerst bij SBS6 (1999 tot 2006) en later voor RTL 4 (2006 tot 2008). In 2011 was het programma weer een seizoen te zien bij SBS6, toen met Jeroen van der Boom als presentator. Vorig jaar maakte BankGiro Miljonairs zijn terugkeer op de buis na een afwezigheid van acht jaar. Ook nu presenteert Robert ten Brink het programma.

Bijna een miljoen mensen hebben zaterdagavond gezien hoe Henny de hoofdprijs van 1 miljoen euro in de wacht sleepte. Het programma trok 978.000 kijkers, goed voor de vierde plaats in de top 25 van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De meeste mensen stemden zaterdagavond af op het NOS Journaal van 20.00 uur (1,9 miljoen kijkers) en dat van 18.00 uur (1,4 miljoen). EenVandaag trok net meer dan een miljoen kijkers.

Lees ook: Link viruswaarheid.com schakelt door naar site RIVM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor eerst in 19 jaar wint iemand miljoen in BankGiro Miljonairs
Sluiten