Metro
Metro Radio & tv 19 jun 2020 / 08:48 uur

SBS6 komt dit najaar met knikkerprogramma met BN’ers

Bonken, reuzen en spetters. Ken jij ze nog? Dit najaar zullen ze ongetwijfeld voorbij komen in het nieuwe knikkerprogramma van SBS6: Marble Mania.

Na legoën op RTL4, gaat SBS6 nu knikkeren. De zender komt met een show waarin knikkerraces centraal staan. In het programma nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op, zo maakte de zender donderdagavond bekend.

Knikkeren op speciale banen

Alle knikkerraces worden gehouden op speciaal voor het programma aangelegde banen. Voor de ontwerpen en de bouwwerken worden technische universiteiten en creatievelingen ingezet.

Iedere BN’er is tijdens de race gelinkt aan een kleur knikker en kan zo bij elke race in de gaten houden hoe zijn knikkers het doen. Bij sommige wedstrijden kunnen ze ook invloed uitoefenen op het verloop van de race.

Entertainmentdeskundige Albert Verlinde denkt dat het nieuwe tv-programma van zijn werkgever Talpa een groot succes kan worden.  Dat zei hij donderdagavond in Shownieuws. „Als zo’n balletje gaat rollen, wil je toch weten of het goed gaat. Ik denk dat het leuke en spannende televisie kan opleveren.”

Lego Masters

Marble Mania heeft wel wat weg van de populaire RTL4-show Lego Masters, maar nu worden de legoblokjes vervangen voor knikkers en de onbekende Nederlanders ingeruild voor BN’ers. Lego Masters was een succes: wekelijks zagen miljoenen mensen hoe de koppels voor de ogen van jurylid ‘de Brickmaster’ de mooiste kunstwerken maakten. Ex-geliefden Jan en Lola gingen er uiteindelijk met de prijs vandoor.

Lego Masters is gewonnen door Jan en Lola
De groep Lego Masters 2020 Foto: RTL

Wie Marble Mania gaat presenteren, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SBS6 komt dit najaar met knikkerprogramma met BN’ers
Sluiten