Richard Otto
Richard Otto Podcasts 2 sep 2021

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Jacob de Vries

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favoriete podcasts selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Jacob de Vries.

Jacob de Vries is freelance contentstrateeg, podcaster en presentator bij NPO Radio 1 en sinds kort ook bij NH Radio. Samen met zijn ex Mischa Blok maakt hij Exen de Podcast, presenteert hij wekelijks Focus op NPO Radio 1 (over de wetenschap, ook beschikbaar als podcast) en is hij freelance contentstrateeg vanuit zijn onderneming Vriesmedia.nl. Dit zijn de 5 favoriete podcasts van Jacob de Vries:

5 podcast-tips van Jacob de Vries

1. Een podcast over media

„Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth (bekend van Blendle en De Correspondent) praten op een toegankelijke manier over de media, de digitale wereld en over de zaken die hen bezighouden. Ik waardeer enorm het gevoel dat ik bij hun aan tafel zit en dat ze voor mijn gevoel mijn vrienden zijn, al heb ik ze nog nooit in het echt ontmoet.”

2. Lang verhaal kort

„Slim bedacht, maar bovenal goed gemaakt door NOS op 3. Elke werkdag krijg je in ongeveer vijf minuten uitleg bij een actueel onderwerp. Trendy, Googlebare onderwerpen waar je meer van af wilt weten. Goede hosts, en na vijf minuten ben je altijd wijzer geworden. Maakt de belofte waar!”

3. Na Sluitingstijd

„Ik kwam als student regelmatig in de kroegen van horecatycoon Sjoerd Kooistra, zo blijkt achteraf. Een goede vriend van mij werkte in één van zijn zaken en was tot mijn verbazing te gast in aflevering 1. Myrthe Klaus en Geesje Oostland hebben voor Dagblad van het Noorden een hele toffe podcast gemaakt over een man die naar mijn idee in een bijzondere bubbel heeft geleefd. Credits ook voor Rudy Mackay die de soundscape en mix heeft gedaan!”

4. Wim Hof Podcast

„Wim Hof kende ik tot voor kort alleen van tv en van zijn video’s op Youtube. Voor het bedrijf Munck Studios waar ik freelance podcasts voor produceer hebben we samen met Wim de Wim Hof Podcast gemaakt. Ik heb hem op een hele andere manier leren kennen dan alleen de man die in ijsbaden springt. Ontroerende, integere maar ook inspirerende gesprekken met wereldsterren die op wat voor manier dan ook een connectie hebben met Wim.”

5. Exen de Podcast

„Schaamteloze zelfpromotie, omdat ik trots ben op een project dat ik samen ben aangegaan met mijn ex Mischa Blok. Uitgangspunt: we willen vrienden blijven nadat we onze relatie hebben verbroken. Meestal weet je bij een podcast hoe het af gaat lopen. Bij deze niet, want we weten het zelf ook niet. Ik presenteer al een paar jaar op de landelijke radio, maar ik heb nog nooit zoveel reacties mogen ontvangen als op deze podcast.”

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Pierre Papa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Jacob de Vries
Sluiten