Richard Otto
Richard Otto Podcasts 7 mei 2020

Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival

Vanwege de coronacrisis gaat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet door. AVROTROS komt op 16 mei wel met een alternatieve uitzending: Eurovision: ‘Europe Shine A Light’. En ook op het gebied van podcasts is er nog genoeg te beluisteren over het Songfestival. Richard Otto van mediaplatform Spreekbuis.nl selecteerde daarom deze week vijf gerelateerde podcasts.  

1. Eurovisie Update

In Eurovisie Update bespreken dragqueen Quirijn Lokker, ex-boybandlid Mark Verheijen en schrijfster Hanneke Hendrix het laatste songfestivalnieuws en geven daar hun mening over.

Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival

2. Songfestivalkoorts

Telegraafverslaggevers Niels Kalkman en Richard van de Crommert praten de luisteraar in Songfestivalkoorts wekelijks bij over de laatste updates het Eurovisie Songfestival. Kritische analyses, het laatste nieuws, interviews en spraakmakende gasten.

Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival

3. Europhoria – The Great, Glam & Garish History of Eurovision

In de Engelstalige podcastserie Europhoria, verdiepen twee Eurovisie-fanaten zich in de schitterende historie van het Eurovisiesongfestival. Elke week houden Isobel Chillman en Roland Bodenham de luisteraars op de hoogte van het meest recente nieuws en andere wetenswaardigheden over het Songfestival.

Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival

4. Ding-a-Dong – een podcast over het Eurovisie Songfestival

In de podcast Ding-a-Dong bespreken Marco Dreijer en GJ Kooijman elke week bespreken de laatste Eurovision nieuwtjes en duiken zij in de geschiedenis en verhalen achter de nummers en artiesten. Vanuit de studio van Vondel CS geven zij hierop met een vleugje humor hun eigen ongezouten mening.

Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival

5. The EuroWhat? A Eurovision Podcast

Ryan Brazell, Mike McComb en Ben Smith lanceerden The EuroWhat? Podcast in 2018 met als doel het Eurovisie Songfestival uit te leggen aan het Amerikaanse publiek. Iedere aflevering duiken zij in de geschiedenis en het huidige nieuws en trachten zij de inzendingen van verschillende landen te duiden met achtergrondaspecten, zoals (pop)cultuur, geschiedenis, politiek en volksmuziektradities.

Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ken je deze podcasts al? #25 Songfestival
Sluiten