Metro
Metro Podcasts 16 apr 2020 / 05:00 uur

Ken je deze podcasts al? #22 Musea

Door de coronacrisis wordt de Nationale Museumweek (20 t/m 26 april) deze keer digitaal georganiseerd. Op museumweek.nl zetten ruim 400 musea hun collecties digitaal in de schijnwerpers. Ook via audio zijn de musea te volgen. Richard Otto van vakmediaplatform Spreekbuis.nl selecteerde vijf museagerelateerde podcasts.

Stedelijk Museum Amsterdam Podcast

In de podcastserie van het Stedelijk Museum Amsterdam worden verhalen achter de kunstwerken en achter de schermen van het museum verteld. De afleveringen zijn zeer divers met thema’s over kunstenaars die in de jaren ’60, Chagall, Picasso en Mondriaan.

Ken je deze podcasts al? #22 Musea

In het Rijks

In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken in het Rijksmuseum en hun makers, met afleveringen over Caravaggio, Rembrandt, Erwin Olaf,

Ken je deze podcasts al? #22 Musea

Verhalen uit het AV-archief

In podcastserie Verhalen uit het AV-archief komen diverse internationale experts uit de audiovisuele erfgoedsector aan bod. Zij vertellen hoe belangrijk het is dat audiovisueel materiaal ook voor ons en toekomstige generaties wordt bewaard. Deze podcastserie is geïnitieerd door het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Ken je deze podcasts al? #22 Musea

De Museumpodcast

De Museumpodcast met kunsthistorica Maartje Vos-Swinkels wil de luisteraar anders laten kijken naar kunst. Het is een zeer toegankelijke podcastserie waarin diverse onderwerpen aan bod komen, zoals kunst kijken met kids, hoe musea drempels verlagen voor gehandicapten, het werken met vergankelijke materialen in de museumwereld en de opkomst van nieuwe technologieën, waaronder virtual reality.

Ken je deze podcasts al? #22 Musea

Van Gogh belicht: de brieven

De podcastserie van het Van Goghmuseum bestaat uit negen afleveringen van zo’n twaalf minuten, waarin Nederlandse schrijvers, acteurs en muzikanten de beroemde brieven van Vincent van Gogh lezen en vertellen wat haar of hem persoonlijk raakt. Met verhalen van Adriaan van Dis, Loes Luca, Kees van Kooten en Ted van Lieshout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ken je deze podcasts al? #22 Musea
Sluiten