Redactie Metro
Redactie Metro Podcasts 9 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Ken je deze podcasts al? #21 Geeks

Met duizenden verschillende podcasts is het lastig kiezen. Ter inspiratie maakt Richard Otto van mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een selectie met luistertips. Met vandaag als thema: Geeks!

1. Cinema Coda
Cinema Coda is een podcast gehost door filmmaker en -fanaat Douglas Pluylaar die voor elke aflevering samen met een collega uit de filmwereld een film kijkt en direct na de aftiteling daarover met hem of haar discussieert. Ze hebben het over Hollywood- en arthousefilms en films van wat langer geleden. Ze bekijken deze films vanuit hun specialisaties en bespreken de special effects, de verhaallijnen en omliggende thema’s.

2. D-Tales
D-Tales is een Nederlandstalige podcast over alles van Disney. Elke week praten de Disney-fanaten Michiel Veenstra, Jorn Jokker en Ralf Verhoef de luisteraar bij over het laatste Disney-nieuws, waaronder de parken, films, imagineering en innovaties.

3. Geekers op je Speakers
Geekers op je Speakers is een maandelijkse podcast van Roderick Leeuwenhart, Kenny Rubenis en Gert-Jan van Oosten. Elke aflevering praten zij over onderwerpen rondom alles wat de ‘geekculture’ omvat op het gebied van boeken, strips, games, anime, films, series en evenementen

4. Supercast
In de podcastserie Supercast onderzoekt scenarioschrijver en journalist Mike van Dooyeweert de aantrekkingskracht van superhelden. Diverse filmrecensenten en comic-fans komen worden als gast in deze podcast uitgebreid aan het woord over hun favoriete helden. Wie zijn hun favoriete superhelden en waar moet een goede superheld eigenlijk aan voldoen? De podcastserie geeft een mooi kijkje in de wereld van de comics.

5. Het Stripjournaal
Stripboekliefhebbers Robin Vinck en Seb van der Kaaden loodsen de luisteraars met hun kennis en kunde en een kwinkslag door de wereld van het stripverhaal. Elke twee weken hoor je het laatste nieuws op het gebied van strips en een goed gesprek met de hoofdrolspelers uit de stripwereld op Het Stripjournaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ken je deze podcasts al? #21 Geeks
Sluiten