Redactie Metro
Redactie Metro Podcasts 6 feb 2020 / 06:29 uur

Ken je deze podcasts al? #13 Geld

De maand januari is achter de rug. De maand waarin de Nederlander vaak het minste geld uitgeeft, vanwege de dure feestmaand december. Banken betalen in de tussentijd bijna geen rente meer. Wat dan te doen met je geld? Gewoon maar uitgeven, beleggen of bij een buitenlandse bank gaan sparen? Patrick Kicken van Spreekbuis.nl heeft vandaag vijf podcasts uitgezocht over geld verdienen, geld vermeerderen, geld uitgeven en geld sparen.

1. Goed met Geld Podcast
Bas (van Fire The Boss) en Arjan (van Stoppen Voor Mijn Vijftigste) geven millennials en niet-millennials adviezen over financiële onafhankelijkheid, online geld verdienen, minder belasting betalen, crowdfunding en meer. Zeer complete en luchtige podcast. Over goed met geld worden.

2. CryptoCast (BNR)
Over cryptocurrencies. Herbert Blankesteijn en Madelon Vos navigeren je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies. Ook de BNR podcasts ‘Beurswatch’, ‘Jansen Belegt’ en ‘BNR Beleggerspanel’ zijn interessant, voor beleggers. De laagdrempelige podcast geeft helderde informatie over de wereld van cryptocurrencies.

3. Nieuw Geld (VICE)
In de podcast Nieuw Geld vraagt Vice mensen die het nieuwe geld verdienen hoe ze dat precies doen en geven experts context over de wereld waarin dat geld verdiend wordt. Over onder andere schoenen verkopen en weer doorverkopen.

Ken je deze podcasts al? #13 Geld
Nieuw Geld, Vice

4. Je Geld of Je Leven (Michiel van Vugt)
Michiel van Vugt onderzoekt in deze podcastserie aan de hand van interviews wat voor rol geld speelt in de levens van de mensen die hij spreekt en geeft tussendoor adviezen over hoe je het beste met je geld om kunt gaan, welke beslissingen je kunt nemen en waarom beleggen zo gek nog niet is.

5. Poen (NPO Radio 1)
De podcast over economisch nieuws van de NOS. Verslaggevers Wouters en Waaijers duiken in de grote verhalen uit de wereld van het geld. Deze podcast geeft de luisteraar een goed beeld hoe economie werkt.

Ken je deze podcasts al? #13 Geld
Poen, NOS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Ken je deze podcasts al? #13 Geld
Sluiten