Merel Driessen
Merel Driessen Podcasts 9 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Haatreacties op je YouTube? Maak er een podcast van!

‘Je bent de zieligste persoon die ik ooit op internet heb gezien.’ Het is één van de vele negatieve en haatvolle reacties die YouTuber Dylan Morron via onder andere Facebook ontving. Hij besloot er wat mee te doen.

Conversations with People Who Hate Me

Op zijn YouTube-kanaal heeft Dylan vooral video’s waarin hij maatschappelijke kwesties behandelt. Hij gaat in gesprek met moslims en heeft het over de mishandeling van de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Dylan maakt niet alleen video’s, maar ook podcasts. En sinds juli heeft hij er een opmerkelijke podcast bij: Conversations with People Who Hate Me.

In Conversations with People Who Hate Me belt Dylan de personen op die negatieve of haatvolle reacties gaven op zijn video’s en/of podcasts. Dylan wil ze niet de mond snoeren of iets dergelijks. Hij gaat met de mensen in gesprek en is benieuwd naar waarom ze zulke reacties gaven.

Andere mening

En daar krijgt hij verrassende reacties op. Eén van hen geeft toe boos te zijn geweest, een ander zegt naar meer bekende mensen op Facebook vervelende reacties te hebben gestuurd. Nog iemand geeft toe dat hij het oprecht niet eens wat met Dylans mening over abortus.

Niet iedereen reageert positief op het belletje van Dylan. In de trailer van de nieuwe podcast is te zien hoe iemand ophangt wanneer Dylan hem/haar confronteert met de haatvolle reactie. Dylan belt een paar keer terug, maar krijgt steeds de voicemail van de persoon.

Geen haat

Ondanks de vele haatvolle reacties, vinden de personen het wel goed om eens met Dylan te praten. Hij legt uit dat de naam van de podcast ‘Conversations with People Who Hate Me’ is, maar de personen blijken Dylan helemaal niet te haten.

Inmiddels zijn er vijf afleveringen online van de podcast. Ze duren ongeveer een half uur. Hieronder kun je de trailer van de nieuwe podcast bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Haatreacties op je YouTube? Maak er een podcast van!
Sluiten