Metro
Metro Muziek 6 nov 2020 / 18:30 uur

Nú al: All I Want For Christmas Is You recordvroeg terug in hitlijst

Je zou denken dat er ooit een jaar komt dat we het bekendste nummer van Mariah Carey niet meer kunnen hóren. Maar dat is in elk geval nog niet dit jaar. Allesbehalve zelfs.

Nederlanders zijn dit jaar namelijk extra vroeg begonnen met het beluisteren van kerstliedjes. De ultieme kerstklassieker All I Want For Christmas Is You keert nu al terug in de Single Top 100. Nog niet eerder wist het nummer van Mariah Carey zo vroeg zijn opwachting te maken in ons land. Wél in de Verenigde Staten trouwens.

Record

All I Want For Christmas Is You begint deze week aan zijn zestiende chartrun op nummer 87, tussen Milow & Diggy Dex en Davina Michelle. Het nummer uit 1994 keert sinds 2006, toen downloads groot werden, jaarlijks terug in de hitlijsten. Inmiddels is het vooral dankzij streaming dat het nummer traditiegetrouw populair is in de kerstperiode. In de afgelopen drie jaar maakte het nummer al zijn opwachting in november maar nog niet eerder was dat zo vroeg.

Daar is ze weer.

Christmas songs

In 2016, 2018 en 2019 belandde All I Want For Christmas uiteindelijk op nummer 1 in de week na kerst. Het nummer voerde daarmee steevast een heel leger aan kerstliedjes aan. Vorig jaar stonden in de laatste week van het jaar een recordaantal van 48 kerstnummers in de Single Top 100.

Em mocht je je afvragen wat la Carey tig jaar na dato nog verdient aan het nummer, volstaat dit antwoord: Genoeg (meer dan). In 2017 inde ze al 60 miljoen dollar aan royalties.

Voordat Mariahs aanval op de nummer 1-positie komt, kan het rapcollectief Yssi SB, Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski nog genieten van de eerste plaats. Zij staan voor de tweede week bovenaan met Scooter. Voormalig leiders 24kGoldn en Iann Dior staan op 2 en het brons is voor Justin Bieber en Benny Blanco. Zij stijgen de top 3 in met Lonely.

Lees ook: Fred van Leer doet geen aangifte en koopt z’n eigen kersenbonbons wel

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nú al: All I Want For Christmas Is You recordvroeg terug in hitlijst
Sluiten