Metro
Metro Muziek 21 okt 2020 / 11:29 uur

Speciale postzegel geeft toegang tot optreden Martin Garrix

De Nederlandse dj Martin Garrix staat op een nieuwe postzegel. En niet op zomaar eentje, want wie de zegel scant met een speciale app, krijgt een virtueel optreden van de dj.

„Very proud to have my own stamp”, laat de Nederlandse Martin Garrix (echte naam Martijn Garritsen) via Instagram Stories weten. De plakker is voorzien van een bijzonder laagje, met augumented reality (AR). Daarmee wordt er een digitale laag over de werkelijkheid gelegd.

Optreden via postzegel

Koop je een velletje en download je een gratis app, dan kun je een code scannen op de zegel waarna er een show van de muziekproducer/dj begint. „Je krijgt eerst een videocall van Martin Garrix en vervolgens wijst het zich vanzelf hoe je deze beroemde dj bij je thuis kunt laten optreden”, zegt PostNL.

Speciale postzegel geeft toegang tot optreden Martin Garrix
Scan je een code, dan begint er een optreden van Martin Garrix. Foto: EPA / TAMAS SOKI HUNGARY OUT

Dat uitgerekend Garrix een eigen velletje krijgt, is niet geheel onlogisch. Garrix’ vader had een postzegelveilinghuis en zo kwam de dj al vanaf jonge leeftijd in contact met alles wat met postzegels te maken heeft. In Garrix zijn platenlabel STMPD RCRDS zit ook een verwijzing naar postzegels. „Het is dan ook heel bijzonder om nu zelf op een postzegel te staan en ik ben heel erg blij met het eindresultaat”, zegt de dj.

Amsterdam Dance Event

Garrix is niet de enige dj die komende tijd virtueel optreedt. Vandaag begint de 25ste editie van het Amsterdam Dance Event. Van volle dansvloeren is dit jaar geen sprake: het festival is vanwege de coronacrisis volledig online.

De organisatie heeft een virtueel platform opgezet voor een uitgebreid gratis programma. Tot en met zondag kunnen op bijna ieder uur van de dag verschillende livestreams worden gevolgd van optredens maar ook van allerlei masterclasses en panelgesprekken.

Speciale postzegel geeft toegang tot optreden Martin Garrix
Vorig jaar trok het Amsterdam Dance Event nog ruim 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen. Foto: ANP / KIPPA PAUL BERGEN

Van een uitgeklede versie willen directeuren Jan-Willen van de Ven en Meindert Kennis dan ook niet spreken. „Tijdens een reguliere editie weet je dat voor elke show die je bezoekt, je tegelijkertijd nog tien andere mist. Dit hebben we getracht na te bootsen deze online editie”, zo lieten ze eerder weten.

Het Amsterdam Dance Event trok vorig jaar nog ruim 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen.

Lees ook: Drank en een relatiebreuk inspireerden Passenger voor album

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speciale postzegel geeft toegang tot optreden Martin Garrix
Sluiten