Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 21 jun 2020 / 22:34 uur

Jolink dacht corona te hebben: ‘Maar het bleek een kater’

De coronacrisis is Bennie Jolink niet in de koude kleren gaan zitten, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Even dacht het boegbeeld van de band Normaal zelf het virus te pakken te hebben, maar gelukkig bleek dat niet zo te zijn.

Jolink had een moeilijke dag, vertelt hij. Hij kon maar niet op gang komen. Vanwege zijn longproblemen heeft de musicus en kunstenaar vaak last van hoestbuien en is hij snotterig. „Normaal gaat dat altijd binnen een uur na het opstaan wel weer over. Maar dit keer niet, ik bleef maar benauwd en snotterig”, kijkt hij terug. Jolink ging terug naar bed en bleef daar voor zijn doen lang in liggen. Hij voelde zich de hele dag beroerd, maar een dag later was dat weer voorbij.

Paar biertjes en fles wijn

De zanger deed het daarna rustig aan, maar na een week dronk hij toch een paar biertjes en dat viel niet goed. „Toen ik de volgende dag wakker werd, voelde ik me zó slecht.” Bennie dacht toen dat hij alsnog het coronavirus had opgelopen. Maar later bleek dat hij ook nog een fles wijn op had. „Het was dus gewoon een kater.”

Overigens heeft Jolink wel een poosje apart van zijn vrouw Ellie geslapen. Haar stiefvader had het virus opgelopen en om geen risico te nemen verkaste Jolink voor een paar weken naar de schuur. Daar had hij het erg moeilijk mee. Jolink werd steeds somberder, maar na een gesprek met manager Dick van Berkum kwam daar verandering in. Hij regelde tests voor Jolink en zijn vrouw en spoorde hem aan weer muziek te gaan maken. „Dat was zó geweldig”, zegt hij. „Niet vaak heb ik het samen muziek maken zo mooi gevonden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jolink dacht corona te hebben: ‘Maar het bleek een kater’
Sluiten