Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 29 apr 2020 / 13:49 uur

‘Wat een plan!’ Gouden plaat Racoon per drone bezorgd

Een gouden plaat fysiek overhandigen is momenteel tegen het kabinetsbeleid in deze coronacrisis. Dus besloot platenmaatschappij Sony Music het iets anders aan te pakken.

Zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huigevan van Racoon zaten nietsvermoedend in de tuin te werken, toen er ineens een drone aan kwam vliegen. Het voertuig droeg de gouden plaat van de single Het Is Al Laat Toch met zich mee. Met twee scharen konden ze het eremetaal losknippen van de drone. Uiteraard was het duo enorm blij met deze aangename verrassing.

‘Verdomme man’

Het idee om de gouden plaat per drone te laten bezorgen, past mooi bij de eerste regels van het nummer. „Wat een idee, wat een plan, oh verdomme man.”

Het Is Al Laat Toch kwam op 22 januari uit en haalde in drie maanden tijd een gouden status. De track maakt onderdeel uit van het semi-akoestische en eerste volledig Nederlandstalige album dat Racoon later dit jaar zal uitbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wat een plan!’ Gouden plaat Racoon per drone bezorgd
Sluiten