Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Muziek 8 apr 2020 / 12:49 uur

Spotify-record Lil Kleine

Lil Kleine heeft met zijn nieuwe album een Spotify-record verbroken. Op de dag van de release is zijn Jongen Van De Straat het meest gestreamde album in 24 uur tijd.

Vorige week vrijdag verscheen Lil Kleines nieuwe werk en behaalde hij in een dag 4,6 miljoen streams op Spotify in Nederland. Hiermee heeft hij een nieuw record op zijn naam staan in Nederland; dat van het meest gestreamde album ooit in 24 uur. Lil Kleine verslaat hiermee het record uit 2017 dat op naam van Boef stond.

Spotify-record Lil Kleine
Het recordalbum.

‘Wereld nu een gekke plek’

„Ik ben heel dankbaar voor iedereen die de tijd neemt om het album te luisteren en dat blijft doen”, zegt de rapper uit Amsterdam. „Het voelt goed om niet alleen terug te zijn in de charts, maar ook meteen records te breken met nieuwe muziek waar ik de afgelopen jaren aan heb gewerkt en nu met de wereld heb mogen delen. De wereld is een gekke plek, we leven in een rare tijd, maar ik ben blij dat ik nu leef en dit meemaak.”

In de Spotify Top 50 is het nieuwe album ook goed vertegenwoordigd. Op de dag na release stonden er acht tracks in de Top 10 en twintig tracks in de Top 50. Op de dag van albumrelease werd al bekendgemaakt dat Jongen Van De Straat direct de Gouden status behaalde. Dit wordt binnenkort gevierd met de productie van de grootste Gouden Plaat ooit, waarin de namen worden gegraveerd van alle fans die het album vooraf bestelden.

Ook eerder een record

Het is overigens niet de eerste keer dat Lil Kleine een Spotify-record heeft verbroken. In 2018 behaalde hij met Frenna het meeste aantal streams in 24 uur toen zij hun single Verleden Tijd uitbrachten.

Spotify-record Lil Kleine

Metro sprak de muzikant en coach van The Voice of Holland kort voor het uitkomen van Jongen Van De Straat. Hij zei toen: „Niet om mijn eigen muziek af te kraken, maar het is wel even anders dan Krantenwijk of Loterij. Het hebben van een hit was cruciaal, zeker in die tijd, maar dit album is alles behalve dat. Het is niet de makkelijke weg, er is veel muzikale moeite voor gedaan, met invloeden van muziek van vroeger erin. Wat ik nu zelf graag wil horen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify-record Lil Kleine
Sluiten