Metro
Metro Muziek 23 apr 2020 / 13:59 uur

Rock Werchter geeft fans géén geld terug

In tegenstelling tot bij veel Nederlandse festivals krijgen de mensen die naar een aantal grote Belgische festivals wilden gaan hun geld niet terug. De tickets voor drie afgelaste festivals in Werchter (Rock Werchter, TW CLassis en Werchter Boutique) worden omgezet in waardebonnen.

Die waardebonnen kunnen de komende twee jaar gebruikt worden voor alle festivals in Werchter. Het krediet wordt vanaf 15 september beschikbaar via de site van Ticketmaster, waarmee organisator Live Nation een akkoord heeft. De regeling geld ook voor andere festivalproducten zoals eet- en drinkbonnen. Festivalgangers met een ticket krijgen toegang tot een exclusieve voorverkoop voor de festivals van volgend jaar.

Aantonen

Niet iedereen is even blij met de regeling. Op Twitter wordt er gemopperd over de voorwaarden, waar de organisatie naar verwijst. „Ik heb van alle festivals en concerten mijn geld teruggekregen, behalve van Rock Werchter en Werchter Boutique." Alleen als ze kan aantonen dat ze niet bij de edities in 2021 of 2022 kan zijn, maakt ze kans op een geld teruggave.

Eerder werd al bekend dat ook België in verband met het coronavirus alle grote evenementen voorlopig verbiedt. Daarmee werd er ook in België een streep gezet door de festivalzomer. In Duitsland werd woensdag een verbod op massa-evenementen afgekondigd.

Naast Rock Werchter betekent dat ook dat Tomorrowland niet doorgaat. Rock Werchter was in voorgaande jaren tamelijk populair onder Nederlandse festivalgangers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rock Werchter geeft fans géén geld terug
Sluiten