Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Muziek 6 apr 2020 / 12:45 uur

DJ’s houden ‘draai-marathon’ van tien dagen

Een recordpoging Nederlands langste DJ-marathon van tien dagen moet dj’s (en luisteraars) samenbrengen tijdens de coronacrisis.

Dancemuziek brengt mensen bij elkaar. Die gedachte bracht enkele danceliefhebbers op het idee om de impact ervan te laten zien in deze uitdagende tijd waarin dj’s werkloos zijn door het Coronavirus. Dat gebeurt van 9 tot en met 19 april in een DJ-marathon van tien dagen.

Landelijk en wereldwijd zijn festivals en evenementen geannuleerd, daarnaast zijn alle horecazaken gesloten. Het verplegend personeel zet zich dag en nacht in tijdens het coronavirus. „Wij leven met ze mee, door tien dagen lang onafgebroken met een grote groep van ongeveer tweehonderd dj’s muziek te draaien”, zegt Anthony Donner. „Het doel is om samen in deze donkere dagen verschil te maken door een grote groep mensen bij elkaar te brengen en hiermee laten wij zien waar wij als Nederland het beste in zijn.”

Initiatiefnemers

Donner is voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL en expert op het gebied van de dance-industrie. Hij zal toezicht houden om ervoor te zorgen dat er tien dagen lang onafgebroken door de dj’s muziek gedraaid wordt. Initiatiefnemer van de muziekmarathon is Amrish Raghosing, zelf dj onder de naam Dutch Hustlaz en eigenaar van DJ School Alphen.

Het event geldt als een Nederlandse recordpoging. Het record zou als het lukt enorm worden gebroken, want dat staat nu op drie dagen.

DJ's houden 'draai-marathon' van tien dagen
DJ Jean geeft het startsein. | Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

Van Jean tot jong talent

Het startsein van het evenement zal worden afgelost op 9 april om 20.00 uur en zal eindigen op 19 april om 20.00 uur. DJ Jean zal de eerste dj zijn die zijn set draait. Dag en nacht zal er vervolgens onafgebroken muziek worden gedraaid door dj’s van Nederlandse bodem; van top dj’s tot aanstormend talent en van jong tot oud, uit verschillende dance-stromingen. De grote namen worden de komende dagen bekendgemaakt en aan dit artikel worden toegevoegd.

Het evenement zal worden geregistreerd door filmcamera’s zodat geïnteresseerden live kunnen meekijken via streams op Facebook en Instagram van DJ School Alphen en de social mediakanalen van de uitgenodigde DJ’s. Daarnaast zal de complete DJ-marathon ook uitgezonden worden via het streaming-radiostation 247Streaming. Anthony Donner: „De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening zullen strikt worden nageleefd tijdens het evenement.”

DJ’s die graag meer informatie over de recordpoging willen, kunnen reageren via Facebook of Instagram van DJ School Alphen of per e-mail: [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DJ’s houden ‘draai-marathon’ van tien dagen
Sluiten