Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 20 mrt 2020 / 20:53 uur

Landen moeten voor Songfestival 2021 nieuwe liedjes insturen

Deelnemers van het Eurovisiesongfestival moeten voor de editie van volgend jaar nieuwe liedjes insturen.

Eurovision 2020, dat plaats zou vinden in Rotterdam, gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Daarom mikt de organisatie op een alternatieve programmering, zonder wedstrijdelement. Hiermee willen ze de liedjes en de artiesten die in mei mee zouden doen eren.

Dezelfde of nieuwe artiest

„Als zodanig verkennen de EBU en haar leden momenteel een alternatieve programmering, zonder wedstrijd, om het publiek in heel Europa te verenigen en te vermaken in deze uitdagende tijden", zegt de organisatie.

Landen mogen zelf beslissen of ze volgend jaar dezelfde artiest naar het songfestival sturen of dat ze gaan voor een nieuwe. AVROTROS heeft al laten weten dat Jeangu Macrooy volgend jaar Nederland alsnog zal vertegenwoordigen.

Reageer op artikel:
Landen moeten voor Songfestival 2021 nieuwe liedjes insturen
Sluiten