Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 4 mrt 2020 / 15:34 uur

Broederliefde weer geweerd van Bevrijdingsfestival

Een optreden van de Rotterdamse rapformatie Broederliefde op het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer kan wederom niet doorgaan.

Het besluit werd volgens directeur Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer genomen door de wethouder Citymarketing en Evenementen van de gemeente, naar aanleiding van negatieve reacties op social media. Reden voor de commotie is een filmpje van bandlid Emms dat een paar jaar geleden opdook waarin hij tijdens een voetbalwedstrijd antisemitische leuzen scandeerde.

Boetedoening

Broederliefde was in 2017 een van de landelijke ambassadeurs van de vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en werd daarom toen van het programma geschrapt.

Steggerda benadrukt dat de rappers zelf wel goed en genoeg boetedoening hebben gedaan. „Op basis daarvan hebben ze in eerste instantie wel een plek gekregen en daar werd ook positief op gereageerd", zegt hij. De groep zou volgens hem het besef van 75 jaar vrijheid goed hebben kunnen overdragen naar de doelgroep.

Floravontuur heeft begrip voor de reacties op social media die hebben geleid tot het besluit van de wethouder. Uiteraard betreurt ook Broederliefde dat deze keuze is gemaakt en heeft inmiddels aangeboden om met de wethouder en het college in gesprek te gaan. Er is gevraagd aan Floravontuur op zoek te gaan naar een alternatief op deze plek in de line-up.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Broederliefde weer geweerd van Bevrijdingsfestival
Sluiten