Metro
Metro Muziek 29 mrt 2020 / 19:00 uur

Billie Eilish gaat viral met ‘8D-muziek’

Een remix van het nummer Ilomilo van zangeres Billie Eilish gaat momenteel viral op social media. Het nummer is een uitvoering in ‘8D’.

Op social media wordt er enthousiast gereageerd op de techniek die in het nummer wordt gebruikt. „Ben ik de enige die tijdens het luisteren om zich heen kijkt omdat ik denk dat ze naast me staat?”, vraagt een Twitteraar zich af.

Koptelefoon of oortjes

Als je de remix met oortjes of een koptelefoon luistert, klinkt het alsof je in een concertzaal staat. De 8D-techniek die wordt gebruikt is echter niet nieuw, maar door de remix van Billie Eilish maakt nu ook het grote publiek kennis met de bijzondere techniek.

Bij het luisteren van 8D-muziek is het belangrijk dat je dat doet met oortjes of een koptelefoon want anders is het effect van de techniek niet te horen. Het lijkt namelijk alsof de muziek als het ware om je heen draait.

YouTuber

Eilish heeft de remix niet zelf gemaakt. Vermoedelijk is het nummer afkomstig van een YouTuber, die het al in 2019 online zette. Waarom het nummer nu pas viral gaat is onduidelijk.

Op YouTube en Spotify is er veel muziek in 8D beschikbaar. Vrijwel alle nummers zijn al bestaande tracks die zijn bewerkt met speciale software.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Billie Eilish gaat viral met ‘8D-muziek’
Sluiten