Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 10 mrt 2020 / 07:27 uur

‘Amerikaans festival Coachella uitgesteld om corona’

Het Amerikaanse festival Coachella wordt zeer waarschijnlijk uitgesteld tot oktober, uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus.

Coachella, dat gezien wordt als een van de grootste muziekevenementen ter wereld, had oorspronkelijk in april plaats moeten vinden. Als het niet lukt om het festival te verplaatsen, zou het volgens Billboard worden afgeblazen.

Verschillende bronnen hebben de ‘verhuizing’ bevestigd aan het Amerikaanse Variety. De organisatie van het festival moet het nog officieel bevestigen. Volgens Variety was het een onvermijdelijke beslissing, omdat het coronavirus voor steeds meer paniek zorgt in de muzieksector.

Veiligheid

Coachella is ook niet het eerste festival dat zou sneuvelen door het virus. Ook het Amerikaanse Stagecoach is uitgesteld en South by Southwest en Ultra Music Festival gaan helemaal niet door. Pearl Jam heeft laten weten niet te gaan toeren in Noord-Amerika deze maand. De optredens worden uitgesteld vanwege het coronavirus, omdat het riskant is als grote menigtes bij elkaar komen. „De veiligheid van onze fans is onze prioriteit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Amerikaans festival Coachella uitgesteld om corona’
Sluiten