Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 26 feb 2020 / 07:24 uur

Zangeres Duffy: Ben verkracht, gedrogeerd en gevangen gezet

Velen van ons hebben in 2008 waarschijnlijk wel ergens staan dansen op het zeer aanstekelijke Mercy van Duffy. De zangeres scoorde zelfs een nummer 1-hit en een gouden carrière leek er in het verschiet te liggen. Totdat ze zonder enige aankondiging een paar jaar later uit de muziekbusiness verdween.

Bijna negen jaar naar haar onverwachte exit geeft de Britse tekst en uitleg in een lange post op social media. „De waarheid is, en vertrouw me als ik dit zeg, dat ik nu veilig ben. Maar ik ben verkracht en gedrogeerd en een aantal dagen gevangen gehouden."

De zon voelen

„Het herstel heeft tijd gekost. In duizenden dagen tijdens de afgelopen tien jaar wilde ik de zon weer in mijn hart voelen. Dat is nu het geval", vervolgt Duffy. „Je vraagt je misschien af waarom ik mijn stem niet eerder heb gebruikt om mijn pijn te uiten? Ik wilde de wereld de droefheid in mijn ogen niet tonen. Steun me alstublieft om hier een positieve ervaring van te maken."

Binnenkort zal Duffy meer tekst en uitleg gegeven over wat er gebeurd is. Fans krijgen eerst de kans om hun vragen in te sturen. „Ergens in de komende weken zal ik een gesproken interview met die vragen publiceren."

https://www.instagram.com/p/B8_95uYhFMQ/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zangeres Duffy: Ben verkracht, gedrogeerd en gevangen gezet
Sluiten