Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 15 jan 2020 / 14:29 uur

Rapper Jay-Z klaagt gevangenisbazen aan

De Amerikaanse rapper Jay-Z sleept een gevangenisdirecteur en het hoofd van het gevangeniswezen in de staat Mississippi voor de rechter.

Afgelopen week vielen er vijf doden bij geweld in gevangenissen in Mississippi, volgens de rapper vanwege nalatigheid van de bestuurders.

Schadevergoeding

De advocaat van Jay-Z diende de aanklacht in bij een plaatselijke rechtbank. „Deze doden zijn het resultaat van de totale onverschilligheid ten opzichte van gevangenen en hun grondwettelijke rechten", staat in de aanklacht. De hiphopartiest komt in actie namens 29 gevangenen. Volgens hen hebben de autoriteiten niks gedaan om het geweld in de gevangenissen te stoppen.

De inzet is een schadevergoeding voor de gevangenen. Ook wil Jay-Z dat de rechter de bestuurders dwingt de problemen in de gevangenissen in Mississippi aan te pakken, voornamelijk het personeelstekort en de gebrekkige sanitaire voorzieningen.

Bezuinigingen

Jay-Z en collega-rapper Yo Gotti stuurden eerder een brief aan de gouverneur en het hoofd van het gevangeniswezen in de staat, de armste van de VS. „Terwijl Mississippi steeds meer mensen heeft opgesloten, is er drastisch bezuinigd op de gevangenissen, die daardoor niet eens voldoen aan de meest basale mensenrechten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapper Jay-Z klaagt gevangenisbazen aan
Sluiten