Elselotte Smink
Elselotte Smink Muziek 14 jan 2020 / 08:10 uur

Pearl Jam kondigt elfde album aan

They’re still alive! De geruchtenmachine was al in volle gang, maar Pearl Jam heeft maandag bevestigd in maart met een nieuw album te komen. 

Het is inmiddels zeven jaar geleden dat er een album uitkwam van de Amerikaanse rockband. Fans kunnen 27 maart in hun agenda omcirkelen. Dan komt Gigaton, zoals het album gaat heten, uit.

‘Donker en verwarrend’

Gitarist Mike McCready bevestigt het nog even op de website: het maken van het elfde album duurde lang. „Het was emotioneel gezien soms donker en verwarrend, maar het was ook een spannende en experimentele weg naar muzikale verlossing.” Dat klinkt spannend.

De band van Eddie Verder komt naar verwachting over een paar weken met de eerste single, Dance of the Clairvoyants. Pearl Jam kondigde maandag ook een nieuwe tour aan door Noord-Amerika. Ook zal de band de komende zomer een kleine Europese tour doen, die ze afsluiten in de Ziggo Dome. De Nederlandse festivals worden, helaas, wel overgeslagen door de band.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pearl Jam kondigt elfde album aan
Sluiten