Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 26 dec 2019 / 15:30 uur

Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Ook op tweede kerstdag is het Top 2000 Café een aantrekkelijk uitje voor vele kerstvierders.

Al vroeg in de ochtend stonde donderdag een lange rij voor de deur voor een bezoek aan de geïmproviseerde kroeg in Beeld en Geluid in Hilversum. Dj’s van NPO Radio 2 draaien van daaruit live de 21e Top 2000.

Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Het café opende eerste kerstdag de deuren bij de aftrap van de jaarlijkse ‘lijst der lijsten’. Ook toen stond de kroeg stampvol muziekliefhebbers. Het tijdelijke café, in 2010 voor het eerst te bezoeken, is gevestigd in het instituut. Er kunnen honderdvijftig mensen tegelijkertijd in het café. Ze mogen maximaal een halfuur tot een uur blijven.

Elk jaar drukker

Elk jaar komen er meer mensen op af. Vorig jaar werd in een week tijd een recordaantal van 32.000 bezoekers ontvangen. In 2017 kwamen 31.000 bezoekers naar Beeld en Geluid om de Top 2000 live mee te maken.

Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Het café sluit zijn deuren op oudejaarsdag, op de laatste dag van de Top 2000. Dan zal tegen middernacht als laatste nummer opnieuw Bohemian Rhapsody van Queen uit de speakers klinken. Overigens is die band voor het eerst in 21 jaar, en niet The Beatles, de hofleverancier van de Top 2000. Queen heeft in de editie van dit jaar 37 noteringen. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café

Hollands glorie voor Bløf

The Beatles hadden bij de vorige twintig edities de meeste noteringen in de Top 2000. De legendarische groep ziet dit jaar twee singles verdwijnen en staat nu 36 keer in de lijst. Coldplay volgt met 28 nummers. BLØF heeft de meeste Nederlandse noteringen, 18 in totaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volle bak (en lange rij) Top 2000 Café
Sluiten