Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 26 dec 2019 / 09:40 uur

Duncan hoopt dat België wint

Hoewel de liedjes en artiesten voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam nog grotendeels onbekend zijn, heeft Duncan Laurence nu al voorkeur voor een bepaald land. Als het aan hem ligt, krijgt België in mei de meeste punten van alle landen.

„Ik hoop eigenlijk dat België wint”, bekende Laurence (25) in de uitzending van Mensen met M. En dat heeft vooral te maken met het feit dat hij dan met hen zijn ervaringen als songfestivalwinnaar kan delen. „Zodat ik even op de koffie kan en met hen erover kan praten.”

Zege soms lastig

Na de winst kwam er binnen korte tijd enorm veel over hem heen, vertelt ‘onze winnaar’. Dat er weinig artiesten zijn die hetzelfde hebben meegemaakt, vond hij soms lastig. „Het zou leuk zijn om daar met anderen over te praten. Maar gelukkig kan je ook veel halen uit het contact met deelnemende landen. Het is fijn om iemand te kunnen berichten die ik bij het songfestival heb ontmoet."

In mei ontmoet hij in ieder geval weer flink wat deelnemers, want Laurence zal in mei het podium beklimmen. Verder gaat hij werken aan nieuwe muziek en hoopt hij veel op festivals te kunnen optreden. Eentje staat daarbij hoog op zijn wensenlijstje. „Concert at Sea zou ik echt heel leuk vinden."

Duncan hoopt dat België wint
Hooverphonics jonge zangeres Luka Cruysberghs. / Getty Images

Hooverphonic

De Belgische inzending waarover Laurence het had, is de gerenommeerde band Hooverphonic. Dit is de eerste act die voor Songfestival 2020 al bekendgemaakt werd. De groep speelde eerder op onder meer Rock Werchter en Pinkpop (2006) en bestaat sinds 1995. Zangeres Luka Cruysberghs (19) is er sinds 2018 bij en was bij de oprichting van de band nog lang niet geboren. Bassist Alex Callier en gitarist Raymond Geerts zijn er vanaf de eerste dag bij.

Reageer op artikel:
Duncan hoopt dat België wint
Sluiten