Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 20 okt 2019 / 07:30 uur

Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld

Martin Garrix is niet langer meer de populairste dj ter wereld. Tijdens het Amsterdam Dance Event werd hij van de troon gestoten toen het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike de eerste plek bemachtigden.

De afgelopen drie jaar stond Garrix bovenaan de top 100 van het tijdschrift DJ Mag, maar dit jaar moet hij genoegen nemen met een tweede plek. David Guetta bemachtigde dit jaar de derde plaats.

De Top 100 van populairste dj’s wereldwijd werd in de nacht van zaterdag op zondag onthuld, tijdens AMF. Dat is het grootste evenement tijdens het Amsterdam Dance Event. Meer dan een miljoen mensen brachten hun stem uit.

In 2015 mocht het duo Dimitri Vegas & Like Mike zich al eens de populairste van de wereld noemen. In 2016, 2017 en 2018 stonden de twee op de tweede plek in de lijst.

Goed vertegenwoordigd

Zoals gebruikelijk is Nederland goed vertegenwoordigd in de top 10. Zo staan ook Armin van Buuren (4), Don Diablo (6), Oliver Heldens (7), Tiësto (8) en Afrojack (9) bij die eerste tien. Net als Garrix voerde ook Tiësto de lijst drie jaar op rij aan, van 2002 tot en met 2004. Recordhouder is nog steeds Armin van Buuren, die zich vijf jaar ‘s werelds populairste dj mocht noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Martin Garrix niet langer meer populairste dj ter wereld
Sluiten