Metro
Metro Muziek 31 jul 2019 / 17:13 uur

Rammstein maakt statement tegen LGBTQ-wetten Rusland

Tijdens een optreden van de Duitse metalband Rammstein in Moskou heeft de band een statement gemaakt tegen de strenge LGBTQ-wetten in Rusland. Dit deden ze door middel van een zoen tussen twee bandleden.

‘Rusland, we houden van je!’

De eer was aan Paul Landers en Richard Kruspe: de twee gitaristen gaven elkaar een zoen terwijl ze het nummer Ausländer spelen. Rammstein heeft een foto van de kus op Instagram gezet. Ze schrijven er „Rusland, we houden van je!” bij, in het Russisch. Een van hun fans reageert: „Dat doen in Rusland is echt een powermove.”

Nieuwe muziek

Tien jaar na hun laatste album is Rammstein terug: op 19 mei kwam het album Rammstein uit. Even voordat het album verscheen, werd er al een nieuwe single naar buiten gebracht, Deutschland. De videoclip kwam onder felle kritiek te staan, vooral van Joodse organisaties. Zij zeggen dat de band de Holocaust misbruikt voor „marketingdoeleinden”.

Sinds eind mei is Rammstein bezig met een Europese tour, op 25 juni zette de band de Kuip in Rotterdam in vuur en vlam. Er staat nog een andere Russische stad op de planning, op 2 augustus staat de band namelijk in Sint-Petersburg op het podium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rammstein maakt statement tegen LGBTQ-wetten Rusland
Sluiten