Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 9 jul 2019 / 06:14 uur

PVV Rotterdam wil Madonnaverbod bij Songfestival

Madonna is komend jaar niet weer welkom op het Eurovisiesongfestival. Tenminste dat is de stellinginname van de PVV Rotterdam, indien het grote liedjesfestijn komend jaar inderdaad in de Havenstad zal worden georganiseerd.

Fractievoorzitter Maurice Meeuwissen maakt op sociale media bekend dat er dinsdag in de gemeenteraad gestemd zal worden over zijn voorstel, dat hij afgelopen week deed. De zangeres zou gedurende de finaledag nergens in Rotterdam welkom zijn.

Palestijnse vlag

Dit idee van de PVV heeft niks te maken met het veelbesproken, en barslechte, optreden van Madonna dit jaar. Wel heeft het te maken met het Palestijnse vlag die de zangeres liet zien op het podium in Tel Aviv.

De PVV noemt de vlag een „symbool van omverwerping van de staat Israël." Als reden noemt het verder de toegenomen mate van antisemitisme, dat hierdoor wel eens verder zou kunnen worden aangewakkerd.

Vier concurrenten

Als de Rotterdamse gemeenteraad hiermee instemt, is het nog altijd onduidelijk of het Songfestival daar ook daadwerkelijk georganiseerd wordt. Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Maastricht dingen ook nog altijd mee naar die eer.

Reageer op artikel:
PVV Rotterdam wil Madonnaverbod bij Songfestival
Sluiten