Metro
Metro Muziek 10 jul 2019 / 10:09 uur

Nicki Minaj toch niet naar Saudi-Arabië voor concert

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft besloten toch af te zien van een tripje naar Saudi-Arabië, waar ze zou optreden. Minaj heeft zich namelijk nog eens in de situatie verdiept, waarna ze besloot af te zien van de trip.

Minaj liet weten niet naar een streng-religieus land te willen reizen waar vrouwen en lhbt’ers worden onderdrukt en gediscrimineerd.

Vrijheid van meningsuiting

In verklaring staat verder dat Minaj haar nadrukkelijke steun uitspreekt aan het instellen van gelijke rechten voor vrouwen en lhbht’ers en spreekt zij zich uit voor het recht op de vrijheid van meningsuiting.

Minaj neemt in haar songteksten geen blad voor de mond en laat ook in haar videoclips veel van zichzelf zien. Het nieuws dat zij een optreden zou verzorgen op het Jeddah World Fest werd dan ook met verbazing ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nicki Minaj toch niet naar Saudi-Arabië voor concert
Sluiten