Kasper Hermans
Kasper Hermans Muziek 14 jul 2019 / 11:34 uur

Jongen op Dour uit 25 meter hoge kraan gered

Wie jong is doet tijdens een feestje wel eens iets raars, maar een jongen op Dour heeft er wel een heel aparte ochtend op zitten. Hij kwam zondag vast te zitten in een 25 meter hoge kraan op het Belgische festival.

500 meter

De kraan was geen attractie die bij het festival hoorde, maar stond op verboden terrein, 500 meter van de festivalweide af. Toch besloot hij er in te klimmen, waarna hij er niet meer uit kon komen. De veiligheidsdiensten werden op de hoogte gebracht en moesten hem komen bevrijden.

Volgens de festivalorganisatie had hij de nodige moeite gedaan om überhaupt bij de kraan te komen. „Hij moest een dubbele veiligheidsbarrière van het festival oversteken en vervolgens de aangrenzende velden doorkruisen voordat hij illegaal de zone betrad."

Vijf dagen feest

Dour is een vijfdaags festival in Wallonië van woensdag tot en met zondag met veel alternatieve muziek. Bekende acts dit jaar zijn Disclosure, Skepta en Cypress Hill.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen op Dour uit 25 meter hoge kraan gered
Sluiten