Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 20 jun 2019 / 07:24 uur

‘Servicekosten concertkaartje moeten ook retour’

Altijd balen, je hebt een ticket gekocht voor het concert van je favoriete artiest en dan wordt het concert afgeblazen. Jij krijgt je geld terug van de verkoper, de servicekosten blijven echter achter bij Ticketmaster.

Dat is onterecht, zegt de Consumentenbond na vragen van de NOS. Ticketmaster is de grootste concertkaartenverkoper en betaalt servicekosten niet terug als een concert wordt verschoven of geannuleerd. Dat is volgens de bond in strijd met de wet.

Absurd hoge kosten

Volgens de bond hebben klanten juridisch gezien gewoon recht op volledige teruggave. „Je hebt ongeacht die algemene voorwaarden recht op teruggave van de servicekosten", aldus een woordvoerster. „Het valt ons verder op dat de servicekosten in sommige gevallen absurd hoog zijn.”

De Consumentenbond raadt gedupeerde klanten in het algemeen aan om via publieke kanalen als Facebook te klagen, omdat bedrijven dan eerder geneigd zijn geld alsnog terug te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Servicekosten concertkaartje moeten ook retour’
Sluiten