Metro
Metro Muziek 21 jun 2019 / 15:10 uur

Rock Werchter wordt heet: hitteplan uitgerold

Bezoekers van Rock Werchter moeten zich voorbereiden op een heel warm festival. Zo warm zelfs, dat de organisatie achter het Belgische festival een heel hittegolfplan heeft uitgerold. Van 27 tot en met 30 juni kunnen muziekliefhebbers terecht in Werchter.

Naar verwachting wordt het op donderdag, de eerste dag van het festival, 33 graden. De precieze temperatuur voor de dagen daarna is nog niet helemaal duidelijk, maar dat schommelt waarschijnlijk rond de 30 graden. Er wordt veel gedaan om de hitte draaglijk te maken, zo krijgen twee grote podia speciale verkoelingssystemen, waardoor het binnen iets koeler is dan buiten.

Water en zonnebrand

Er is een belangrijk sleutelwoord: water. Festivalgangers en -medewerkers moeten vooral genoeg water drinken en, anders dan voorgaande jaren, mogen bezoekers dit jaar een lege drinkbus meenemen. Bij elk sanitair blok is gratis water verkrijgbaar. Er zijn ook verfrissingspunten met niet-drinkbaar water en vernevelingssystemen, dat moet voor verkoeling zorgen.

Naast dat het warm is, schijnt de zon volop. Je insmeren met zonnebrand is daarom zeker geen slecht idee. Ook daar is aan gedacht: een team zonnecrème-verdelers wordt losgelaten op het festival. Festivalbezoekers- en medewerkers worden ook gevraagd om mensen die in de zon liggen te slapen, wakker te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rock Werchter wordt heet: hitteplan uitgerold
Sluiten