Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Muziek 9 jun 2019 / 16:50 uur

Pinkpop nu en straks in één foto

De tweede dag van Pinkpop is op Pinksterzondag bezig aan een zeer zonnige dag, maar ook een dag vol historie en toekomst.

Het oudste festival ter wereld bestaat 50 jaar – dat gaat in Landgraaf bepaald niet ongemerkt voorbij – maar ook de nieuwste garde festivalbezoekers is in Limburg aanwezig. Het publiek is deze editie best op leeftijd, maar wat ook opvalt zijn de kinderen op de voorste rijen.

Kraantje Pappie had een mooie interactie zondagmiddag met een jongetje van 10, dat aangaf zijn tweede Pinkpop mee te maken. Op zaterdag zag George Ezra vele jonge fans voor zijn neus.

Historie én toekomst

Bart van der Putten, als fotograaf voor Metro (weer) aanwezig deze Pinkpop, legde een foto met historie én toekomst in één beeld vast tijdens het concert van Krezip. Mr. Pinkpop Jan Smeets (74) bekeek de terugkeer van deze Nederlandse band, op z’n gemak tegen een barrier gezeten, tussen het publiek en de main stage in. Smeets organiseert het festival al sinds 1970 en miste geen enkele editie.

Naast hem een jongen die bij ‘de eerste keer Pinkpop’ van Krezip nog lang niet geboren was. Hij en natuurlijk vele anderen zijn de toekomst voor de komende 25 Pinkpopjaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinkpop nu en straks in één foto
Sluiten