Metro en ANP
Metro en ANP Muziek 28 jun 2019 / 19:53 uur

België heeft nu eigen soort Fyre Festival

35.000 mensen die naar het Belgische rapfestival Vestiville zouden gaan, zien hun wilde plannen in rook opgaan. Vlak voor het begin van het festival is het namelijk afgelast door de burgemeester. Hij nam dat besluit omdat de veiligheid van artiesten en bezoekers niet kon worden gegarandeerd. De Amerikaan A$AP Rocky, een van de hoofdacts, had daarvoor al laten weten om die redenen niet te zullen optreden.

Onrust

Het afblazen van het driedaagse festijn in België zorgde voor flinke onrust onder de al aanwezige fans. Om de gemoederen tot bedaren te brengen, moest de hondenbrigade van de politie in actie komen.

Vestiville pronkte met grote namen uit de hiphopwereld. Naast de al afgehaakte Rocky stonden onder anderen Cardi B, Jason Derulo, Migos, Future en Nicky Jam op het affiche. Het hele fiasco doet denken aan het Fyre Festival, dat ook pronkte met grote namen en andere beroemdheden. Dat festival zou in 2017 op de Bahama’s plaatsvinden, maar werd een grote flop.

Bij het Fyre Festival waren ook veel bezoekers al gearriveerd op het terrein en werd slechts enkele uren van tevoren bekend dat het allemaal niet doorging. Onrust brak uit, vooral omdat er op dat moment geen vluchten waren die de festivalgangers van het eiland af konden halen. Genoeg accommodatie was er niet: slechts een paar tenten met matrassen erin.

De Vestiville camping op het festivalterrein mocht openblijven om problemen rond het vertrek van boze muziekliefhebbers te voorkomen. De organisatie heeft beloofd dat kaartjesbezitters hun geld terugkrijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
België heeft nu eigen soort Fyre Festival
Sluiten