Jelmer Visser
Jelmer Visser Muziek 29 mei 2019 / 13:00 uur

Rammstein lanceert opnieuw controversiële clip

Niemand kijkt toch meer naar videoclips in het post-TMF-tijdperk? Niet als het aan Rammstein ligt. Wanneer de Duitse band een nieuwe videoclip uitbrengt, kan je er vergif opnemen dat hij behoorlijk controversiële beelden bevat en tongen losmaakt. Dinsdagavond bracht industrial-collectief de derde clip uit die hoort bij hun nieuwste zelfgetitelde album.

De tekst van het nummer lijkt niet heel spannend (zeker niet voor Rammstein-begrippen), maar dit verandert wanneer je de videoclip bekijkt. Dit zet het bezoekje van de bezongen buitenlander in een heel ander perspectief. De heren bezoeken als witte westerlingen een dorp in Afrika en beleven daar avonturen die vooral doen denken aan koloniale tijden.

Heilige huisjes

De band kwam begin jaren ’90 samen, is sindsdien nooit van samenstelling gewijzigd en kent geen enkel heilig huisje. Het Duitse gezelschap groeide in de tussentijd uit tot een van de bekendste rockbands ter wereld. Ze kennen geen enkel taboe en de bombastische optredens met heel veel vuur worden ook door mensen die geen fan zijn alom geprezen. Tien jaar lang hebben de fans moeten wachten op een nieuw album dat vorige maand uitkwam. En wat dat betreft worden zij de afgelopen weken op hun wenken bediend.

Al decennialang zijn hun videoclips voer voor discussies en een nachtmerrie voor ouders die hun kroost niet aan te schokkende beelden willen blootstellen. Wanneer de Kijkwijzer een videoclip van deze industrial band zou moeten beoordelen, zouden ze waarschijnlijk al hun symbooltjes nodig hebben.

In maart raakte Rammstein in opspraak toen ze in de clip van hun Deutschland verkleed waren als joden in een concentratiekamp. In het verleden hebben zo ongeveer alle controversiële ‘isme’s’, seksuele voorkeuren en invloedrijke instituten wel centraal gestaan. De band treedt 25 juni op in een uitverkochte Kuip. Wil je hier graag naar toe, maar heb je geen kaartje? Doe dan mee met onze winactie! Klik hier, vul je gegevens in en maak kans!

Rammstein heeft wel vaker ophef veroorzaakt met hun macabere clips, hieronder staan een aantal van de meest spraakmakende.

Deutschland

Mein Teil

Pussy

Sonne

Rosenrot

Mann gegen Mann

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rammstein lanceert opnieuw controversiële clip
Sluiten